Израелският филиал действа в сътрудничество с образователната програма „МААГАЛЕЙ ХИБ`А“, ръководена от Борис Тейшев. Той е координатор и организатор на семинарите на Школата в Израел. Програмата מעגלי חיב»ה (Маагалей Хиб‘а) вече четвърта година провежда семинари и мастер-класове за специалисти в алтернативната и комплементарната медицина. Названието на Програмата се превежда като „Кръгове на любовта“ и е съставено от заглавните букви на ръководната идея – חוקי היקום ובריאות האדם („хокей ха-икум вебриют ха-адам“ – Законите на Космоса и Здравето на Човека). Цел на Програмата е системното и систематично обучение на специалисти и практикуващи различни форми на алтернативна медицина като контрапункт на съществуващия подход на изучаване на отделни методики и техники. Програмата се ръководи от своеобразен холистичен подход към образованието, смятайки го за условие за съществуването на холистичен подход към лечението.

ISoSEST изповядва същите принципи на универсализъм и цялостност в диагностиката и лечението и затова нашето тясно сътрудничество с Програмата „МААГАЛЕЙ ХИБ`А“ е закономерно, плодотворно и перспективно.

Семинари в Израел се провеждат в различни градове – Тел Авив, Херцлия, Хайфа, Беер Шева. За предстоящите семинари може да прочетете тук. Семинарите води един от основателите на метода SEST и ръководител на Школата Борис Шойтов.