Понастоящем в рамките на ISoSEST действат три главни филиала – израелски, български и руски.

Филиалите представляват отдели на Школата, действащи постоянно в съответната страна.

Ръководителите на филиали определят графика за провеждане и отговарят за организацията на обучителните семинари, мастер-класовете и практическите тренинги в своя регион.

================================================================

Израелският филиал действа в сътрудничество с образователната програма „МААГАЛЕЙ ХИБ`А“, ръководена от Борис Тейшев. Той е координатор и организатор на семинарите на Школата в Израел. Програмата מעגלי חיב»ה (Маагалей Хиб‘а) вече четвърта година провежда семинари и мастер-класове за специалисти в алтернативната и комплементарната медицина. Названието на Програмата се превежда като „Кръгове на любовта“ и е съставено от заглавните букви на ръководната идея – חוקי היקום ובריאות האדם („хокей ха-икум вебриют ха-адам“ – Законите на Космоса и Здравето на Човека). Цел на Програмата е системното и систематично обучение на специалисти и практикуващи различни форми на алтернативна медицина като контрапункт на съществуващия подход на изучаване на отделни методики и техники. Програмата се ръководи от своеобразен холистичен подход към образованието, смятайки го за условие за съществуването на холистичен подход към лечението.

ISoSEST изповядва същите принципи на универсализъм и цялостност в диагностиката и лечението и затова нашето тясно сътрудничество с Програмата „МААГАЛЕЙ ХИБ`А“ е закономерно, плодотворно и перспективно.

Семинари в Израел се провеждат в различни градове – Тел Авив, Херцлия, Хайфа, Беер Шева. За предстоящите семинари може да прочетете тук. Семинарите води един от основателите на метода SEST и ръководител на Школата Борис Шойтов.

================================================================

В исторически план, българският филиал на ISoSEST е първият филиал на Школата.

Той работи много активно за популяризирането и развитието на метода SEST, както в България, така и в други страни.

Случи се така, че новите семинари и мастер-класовете преминават своето „първично изпитание“ именно в България.

Българският филиал е и организатор на летния фестивал „SEST-FEST“, който се провежда вече традиционно през юни в прекрасния град Бургас.

Директор на българския филиал е д-р Румен Стойчев.

В рамките на филиала се провеждат обучения също и по кранио-сакрална терапия и перцептивна остеопатия. Уменията, които студентите развиват на тези обучения, са много полезни допълнителни инструменти в практикуването на метода SEST.

Понастоящем д-р Румен Стойчев, както и д-р Станка Хараламбиева са официални преподаватели в нашата Школа.

================================================================

Руският филиал организира и провежда семинари в различни градове на Русия – Москва, Санкт Петербург, Краснодар, Нижни Новгород, Челябинск.

Главен координатор на руския филиал е Татяна Макаренко. Тя е и официален преподавател в Школата.

Организатор на семинарите в Челябинск е Наталия Розгон.